Neler yeni
Kamu, Memurlar Dünyası, Son Dakika Haberler | Hizmetliler.Com.Tr

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek ve kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

Haber 200 yıllık geçmişin gölgesinde Türk lezzetlerine farklı bir yorum

hizmetli

Administrator
Yönetici
Katılım
15 Eyl 2022
Mesajlar
25,292
Tepkime puanı
5
Puanları
38
652906e886b2452bace3e647.jpg

Karaköy'ün en işlek noktalarından Bankalar Caddesi'nde ilk başlarda İtalyan bankası olan ve sonrasında önemli Türk bankalarından birine ev sahipliği yapan bina,300 yaşından daha eski olduğu tespit edilmiş tarihi çeşme hamamını da içinde bulunduruyor. Şimdilerde otel olarak hizmet veren yapının en üst katında ise Türk lezzetlerine farklı yorum katan bir mekan var.

6528ea3b86b2452bace3e52c.jpg


Tarihi binaları değerlendirmeye özen gösteren ve yatırımlarını bu doğrultuda yapan Alper Karavar ve Gürol Yığar, Mesai'nin doğuş hikayesini şöyle özetliyor: "Yaptığımız projelerde özellikle içerisinde tarihi dokular ve kendine has bir hikayesi olan bina veya ortamları tercih etmeye özen gösteriyoruz. Bu hassasiyetin hem ticari hem de misyonlarımız anlamında sebepleri oldukça fazla olsa da en belirgin sebebini sorarsanız geleneksel Türk lezzetlerini ve misafirperverliğini mümkün olduğu globalleştirmek."

TÜRK MEZELERİNE FARKLI YORUM

İstanbul'un en eski ve orijinalliğini korumayı başarmış semtlerinden Karaköy'de yer alan mekan, Türk mutfağındaki meze kültürüne farklı yorum katan menüsüyle dikkat çekiyor.Şef Ali Karababa, "İmza mezelerimizin her biri ince tat dengeleriyle hazırlanıyor. Geleneksel tatları modern tekniklerle, aslını da çok kaybetmeden bir araya getiriyoruz" diyereklezzet sırlarını şöyle paylaştı:

Mutabık: Geleneksel muhammara, çıtır el açması baklava yufkaları, minik yoğurt dokunuşu ve nar ekşisi sosuyla servis ediliyor.

Adalı:4 çeşit peynir ve taze baharatlarla hazırlanmış, yeşil crumble ile renklenen damakları diğer lezzetlere hazırlıyor.

Avokado Kremalı Levrek Turşusu: Geleneksel şekilde turşulanmış levrek parçaları, masaları balıksız bırakmak istemeyenler için bir alternatif.

Reçelli Çiğ Köfte: Herkesin gözdesi olan çiğ köfteyi özel tarifimiz olan isot reçeliyle yükseltiyoruz.

Müdür: Hardallı sos içerisinde narenciye asidiyle pişmiş dana lokum parçaları, fermente portakal dokunuşuyla harmanlanıyor.

6528ea4686b2452bace3e52e.jpg


Mezelerin yalnızca lezzet açısından değil, aynı zamanda orijinallikleriyle de deneyimleyen herkese anlatacak bir hikâye sunduğunu dile getiren Şef Karababa, "Binanın tarihi bir banka olması sebebiyle imza mezelerimize isim koyarken, bankada çalışan insanların mesai saatlerinde yoğunlukla kullandığı kelimeleri (müdür, mütabık ,mühür vb.) tercih etmeye özen gösterdik"ifadelerini kullandı.
 
Üst
AdBlock Algılandı

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Tabii ki, reklam engelleme yazılımı, reklamları engellemede harika bir iş çıkarır, ancak aynı zamanda web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi için lütfen AdBlocker'ınızı devre dışı bırakın.

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler