Neler yeni
Kamu, Memurlar Dünyası, Son Dakika Haberler | Hizmetliler.Com.Tr

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek ve kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

Haber 2022 Aralık İSG/2 sınavı zor muydu?

hizmetli

Administrator
Yönetici
Katılım
15 Eyl 2022
Mesajlar
25,292
Tepkime puanı
5
Puanları
38
İSG HABER AJANSI 2022 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı 11 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirildi. Bu kapsamda sınava (C-B-A sınıfı) İş Güvenliği Uzmanı, İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personeli olmak isteyen adaylar katılım sağladı. 03.01.2023 tarihinde sonuçları açıklanacak olan sınava katılım sağlayan adaylardan aldığımız görüşlere göre, yılın son İSG sınavı olan 2022 İSG/2 sınavı için adaylar tarafından yorumlar yapıldı. Yılda iki defa gerçekleşen İSG sınavına katılan adaylar genellikle Mayıs sınavının daha zor olduğunu Aralık sınavının ise daha kolay olduğunu belirtildi. Ancak bu yıl gerçekleştirilen 2022 Aralık İSG/2 sınavının Mayıs İSG/1 sınavından daha zor olduğu söylendi. C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavına giren adaylar ağırlıklı olarak sınavın zor olduğunu ifade etti. Ayrıca adaylar soruların C sınıfı iş güvenliği uzmanı olmak isteyen adaylara göre değil, A sınıfı iş güvenliği uzmanı olmak isteyen adaylara sorulabilecek düzeyde olduğunu belirtti. B sınıfı iş güvenliği uzmanlığına giren adaylar soruların ağırlıklı olarak yönetmelik ve hukuk olduğunu ancak birçok iki şık arasında kalınan çelişkili soruların bulunduğunu ifade etti. A sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavına katılı sağlayan adaylar ise soruların çok karışık ve yorum ağırlıklı olduğunu belirtti. Bu durum ise yeni sisteme geçiş sınavı gibi olduğu yorumlarına sebebiyet verdi. İSG SINAVI NEDEN HER İLDE YAPILMIYOR?Bilindiği üzere İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) tarafından gerçekleştiriliyor. ÖSYM'nin her ilde sınav merkezi bulunmasına rağmen İSG sınavına girecek adaylar Adana, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Kayseri, Bursa, Konya, Diyarbakır, Malatya, Erzurum, Samsun, Eskişehir, Sivas, Gaziantep, Trabzon, Van olmak üzere 17 ilin sınav merkezlerinde sınava giriş sağlıyor. Sınavın zorluğundan bahseden adaylar ayrıca artan sınav maliyetleri ve İSG sınavının her ilde yapılmamasından yakındı. Adaylar sınav stresi dışında artan ulaşım maliyetleri, konaklama gibi durumların sınava girerken motivasyon düşüklüğüne sebep olduğunu, her ilde ÖSYM sınav merkezi bulunmasına rağmen neden sadece 17 ilde bulunan sınav merkezinde gerçekleştirildiğini bu durumun maddi ve manevi olarak etkili olduğunu belirtti. İSG Haber Telegram grubumuza katılmak için tıklayınız. İSG Haber Twitter hesabımıza ulaşmak için tıklayınız
 

Benzer konular

Üst
AdBlock Algılandı

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Tabii ki, reklam engelleme yazılımı, reklamları engellemede harika bir iş çıkarır, ancak aynı zamanda web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi için lütfen AdBlocker'ınızı devre dışı bırakın.

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler