Neler yeni
Kamu, Memurlar Dünyası, Son Dakika Haberler | Hizmetliler.Com.Tr

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek ve kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

İş İlanı 2022 Korucu, Emekli Korucu Maaşları Ne Kadar? Zam Geldi Mi?

hizmetli

Administrator
Yönetici
Katılım
15 Eyl 2022
Mesajlar
25,292
Tepkime puanı
5
Puanları
38
Türkiye’de en çok tercih edilen, alımı için merakla beklenen meslekler arasında güvenlik koruculuğu gelmektedir. Korucu olmak isteyenlerin, korucuların ve birçok kişinin merak ettiği konular arasında ise 2022 yılında korucu maaşlarının ne kadar olacağı, artış olup olmayacağı yer alıyor. İşte gündemde konuya ilişkin yer alan detaylar ve bilgiler.

2022 Korucu Maaşları


Gündemde yer alan bilgilere göre Türkiye genelinde 47 bin 800 kişi maaşlı olarak koruculuk mesleğini gerçekleştirmekte olup 25 bin de gönüllü korucu bulunmaktadır. Bu noktada merak edilen konuların başında 2022 yılında korucu maaşlarının ne kadar olacağıdır.

2022 yılı ile birlikte korucu maaşlarına zam yapılmış olup 4.250 TL’den 5 bin 500 TL’ye yükselmiştir. 2023 yılında ise bu tutarın artması bekleniyor.

Korucu Maaşları İle İlgili Açıklama:


Şehit Aileleri ve Güvenlik Korucuları Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen korucu maaşları ile ilgili açıklamasında,

Yapılan açıklamaya göre, Güvenlik Korucularının maaşları 3600 TL ve Asgari ücretin 4250 TL olması ile atadaki tazminat farkı ödenmektedir. Temmuz ile birilikte Memur Maaşına %40 zam yapılmasından sonra Korucu maaşları 5040 olacak. Ancak Ücretin Asgari ücretten az olmaması sebebi ile Tazminat farklı ile aralık kapatılacak Korucu Maaşları 5500 TL olacaktır.

Korucu Olma Şartları


Korucu olmak için öncelikle Türk vatandaşı olmak, okuma yazma bilmek, en az ilköğretim mezunu olmak, kamu haklarından yoksun olmamak, bir suçtan hüküm giymemiş olmak, görev yapacağı yerde ikamet ediyor olmak, 21 ile 60 yaş arasında olmak gibi birtakım şartların sağlanması gerekiyor.

Güvenlik Korucusu Ek Tazminat


Geçtiğimiz ocak ayında Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan kararda güvenlik korucularına ödenen aylık ek tazminat tutarı arttırılmış olup Temmuz 2022 tarihinden itibaren hali hazırda tazminat Asgari ücrete tamamlamak için 460 TL artmış ve Korucu maaşları 5500 TL ye yükseltilmiştir.

Emekli Köy Korucusu Maaşları


442 sayılı Köy Kanunu’nu değiştiren ve ekler getiren 5673 sayılı Kanun ile köy korucularına emeklilik hakkı verilmiş olup buna göre köy korucuları 55 yaşına geldiklerinde emeklilik hakkı elde etmektedir. Emeklilik maaşı 5 bin gösterge rakamının aylıklara uygulanan katsayısı ile çarpılarak hesaplanmaktadır.

Güncel Kadın Erkek Korucu Alımları:


Korucu ualımı için yeni ilanlar yayımlanıyor.Korucu alımlarından haberdar olmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

GÜNCEL KORUCU ALIMLARI BURADA
 
Üst
AdBlock Algılandı

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Tabii ki, reklam engelleme yazılımı, reklamları engellemede harika bir iş çıkarır, ancak aynı zamanda web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi için lütfen AdBlocker'ınızı devre dışı bırakın.

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler