Neler yeni
Kamu, Memurlar Dünyası, Son Dakika Haberler | Hizmetliler.Com.Tr

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek ve kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

Haber 2022 yılında 67 gazeteci iş başında hayatını kaybetti

hizmetli

Administrator
Yönetici
Katılım
15 Eyl 2022
Mesajlar
25,292
Tepkime puanı
5
Puanları
38
İSG HABER AJANSI Uluslararası toplumu gazetecilerin güvenliğini ve özgürlüğünü korumak için harekete geçmeye çağıran Uluslararası Gazeteciler Federasyonu'nun bir raporuna göre, 2022'de şimdiye kadar 67 gazeteci iş başında öldü. 2021 yılında 47 gazeteci işini yaparken öldürülmüştü. IFJ, Ukrayna'daki savaşa, Meksika'daki kartel uyuşturucu savaşlarına ve Haiti'de yasa ve düzenin bozulmasına, çok sayıda gazeteci ölümüne katkıda bulunan üç ana faktör olarak işaret etti. Şubat ayında Rus işgalinin başlamasından bu yana Ukrayna'da 12 medya mensubu öldürüldü. Meksika'da 11, Haiti'de 6 gazeteci hayatını kaybetti. IFJ'nin raporu, Asya Pasifik bölgesindeki rahatsız edici gelişmelere de dikkat çekiyor. Filipinler'deki yeni liderliğe rağmen, gazetecilere yönelik saldırılar devam etti ve bu yıl dört kişinin ölümüne yol açtı. Bu arada Pakistan'daki siyasi krizde beş gazeteci hayatını kaybetti. IFJ Generali Sekreter Anthony Bellanger, "Gazetecilerin ve diğer medya çalışanlarının öldürülmesindeki artış, ciddi bir endişe kaynağı ve dünya genelindeki hükümetlerin demokrasinin temel direklerinden biri olan gazeteciliği savunmak için harekete geçmesi için bir başka uyandırma çağrısı" diyor. Harekete geçmemek, yalnızca serbest bilgi akışını bastırmaya çalışanları cesaretlendirecek ve güç ve etkiye sahip olanların açık ve kapsayıcı bilgi akışının önünde durmamasını sağlamak da dahil olmak üzere, insanların liderlerinden hesap sorma yeteneklerini baltalayacaktır. toplumlar. Artık BM Genel Kurulu'nun Gazetecilerin Güvenliği ve Bağımsızlığına ilişkin IFJ Sözleşmesini kabul etme zamanı geldi .” Çin, Rusya, Beyaz Rusya, Mısır, Hong Kong, İran, Myanmar ve Türkiye gibi ülkelerdeki siyasi baskının tarafsız medyayı etkili bir şekilde susturduğunu söyleyen raporda gazetecilerin hapse atılması da vurgulanan bir trend. 375 gazeteci ve medya çalışanı şu anda parmaklıklar ardında. Bellanger, "Bu rakamlar karamsar bir tablo çiziyor ve hükümetlerin medya özgürlüğüne yönelik bu tür ciddi tehditleri ele alma konusundaki siyasi iradesi üzerinde ciddi şüpheler uyandırıyor" diye ekliyor. İSG Haber Telegram grubumuza katılmak için tıklayınız. İSG Haber Twitter hesabımıza ulaşmak için tıklayınız
 
Üst
AdBlock Algılandı

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Tabii ki, reklam engelleme yazılımı, reklamları engellemede harika bir iş çıkarır, ancak aynı zamanda web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi için lütfen AdBlocker'ınızı devre dışı bırakın.

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler