Neler yeni
Kamu, Memurlar Dünyası, Son Dakika Haberler | Hizmetliler.Com.Tr

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek ve kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

Haber Divriği pilavı tarifi; Divriği pilavı malzemeleri neler, nasıl yapılır?

hizmetli

Administrator
Yönetici
Katılım
15 Eyl 2022
Mesajlar
25,292
Tepkime puanı
5
Puanları
38
638e6a2786b24a2108a14553.jpg

Et tercihine göre düdüklü tencere de tercih edilebilir. Etler az su ile yumuşayana kadar pişirilir.

Kuzu kuşbaşı tercih edilmişse bir tavada çok az yağ ile kavurmak yeterli olacak. Et piştikten sonra tuz ve karabiber ilave edilir.

Pilav için ise ayrı bir tencereye sıvıyağı eklenir ve bademlerle birlikte kavrulur. Pirinç yıkanır, süzülür ve tencerede kavrulur.

Bu sırada baharatlar, şeker ve tuz ilave edilir. Kuş üzümü yaklaşık 2-3 dakika sıcak suda bekletilir ve sonra süzülerek tencereye alınır.

Nohut eklenir ve pirincin üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Pişme durumuna göre ilave su katılabilir. Pişen pilav dinlendikten sonra kavrulmuş et tencereye aktarılır.

Derin bir kap bolca tereyağı ile yağlanır. Taze kadayıfın yapışan yerleri açılır.

Tereyağı bir tavada eritilir, ardından kadayıfın her tarafına eşit şekilde yayılır ve karıştırılır.

Kadayıfı kabın etrafına, uzunlamasına kalın olmayacak şekilde ve orta kısmı çukur kalacak şekilde yayarak düzleştirilir.

Çukur kısma pilav yerleştirilir ve üzeri tekrar kadayıfla kapladıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında kadayıflar nar gibi kızarana kadar pişirilir.
 
Üst
AdBlock Algılandı

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Tabii ki, reklam engelleme yazılımı, reklamları engellemede harika bir iş çıkarır, ancak aynı zamanda web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi için lütfen AdBlocker'ınızı devre dışı bırakın.

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler