Neler yeni
Kamu, Memurlar Dünyası, Son Dakika Haberler | Hizmetliler.Com.Tr

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek ve kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

Haber Evde Kandil Simidi Tarifi - Yapılışı | Kandil simidi nasıl yapılır? Kolay kandil simidi malzemeleri

hizmetli

Administrator
Yönetici
Katılım
15 Eyl 2022
Mesajlar
25,292
Tepkime puanı
5
Puanları
38
61fb7ab186b2453c8c0cfe52.jpg

Kandil simidi nasıl yapılır sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Kandil gecelerinin olmazsa olmazları arasında yer alan kandil simidi tarifi ve yapılışı merak konusu olmaya devam ediyor. Kandil simidi mahlepli yapılabildiği gibi mahlepsiz olarakta yapılabilmektedir. İşte Kandil simidi tarifi ve yapılışı...

KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR? İŞTE TARİFİ...

KANDİL SİMİDİ MAHLEPLİ

Malzemeler:


4.5 su bardağı un
125 gr eritilmiş tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1.5 çay bardağı sulu yerinden yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için

Yumurta

Susam

KANDİL SİMİDİ MAHLEPLİ YAPILIŞI

Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri ekleyin. Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ekleyerek, yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Yoğurduktan sonra 5 dk kadar dinlendirin. Bu arada yumurta ve susamı kaselerde hazırlayın. Elimizle hamura simit şekli verin ve yumurtaya batırıp oradan da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

KANDİL SİMİDİ MAHLEPSİZ

Malzemeler:


1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1. 5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

1 yumurta beyazı
Susam
Çörek otu

KANDİL SİMİDİ MAHLEPSİZ YAPILIŞI

Oda sıcaklığındaki margarin sıvı yağ sirke yoğurt tuz şeker yumurta sarısı karıştırılır ardından un ve kabartma tozu eklenir.
Kulak memesi kıvamına gelindiğinde ceviz büyüklüğünde hamur alınır elle açılıp çay bardağı ile kesilir ortasını da şişe kapağı ile kesilir ardından yumurta beyazına ve susama bulanır 180 derece de 20 dakika pişirilir.

KANDİL SİMİDİ SİRKELİ

Malzemeler:


250 gram yumuşak tereyağı veya margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sirke
3 yemek kaşığı şeker
1 tane yumurta (1 yumurta beyazı)
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı mahlep( sevmiyorsanız şart değil)
4 buçuk su bardağı un kontrollü olarak ekleyin
1 kase susam
 
Üst
AdBlock Algılandı

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Tabii ki, reklam engelleme yazılımı, reklamları engellemede harika bir iş çıkarır, ancak aynı zamanda web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi için lütfen AdBlocker'ınızı devre dışı bırakın.

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler