Neler yeni
Kamu, Memurlar Dünyası, Son Dakika Haberler | Hizmetliler.Com.Tr

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek ve kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

Haber Gizemli şekilde sırra kadem basan uçaktan 10 yıl sonra sinyal!

hizmetli

Administrator
Yönetici
Katılım
15 Eyl 2022
Mesajlar
25,292
Tepkime puanı
5
Puanları
38
667178705a126249b40921df.jpg

8 Mart 2014 tarihinde, Kuala Lumpur'dan Pekin'e yapılan rutin bir gece uçuşunun ilk saatinde uçağın pilotu Malezya hava trafik kontrolüne 'iyi geceler' dedi. 227 yolcu ve 12 mürettebat taşıyan Boeing 777 uçağı Vietnam hava sahasına girmek üzereydi. Uçak daha sonra aniden yön değiştirdi ve tüm elektronik iletişim hatları kesildi.

İZİ BULUNAMADI


Geri dönen uçak önce Malezya üzerinde, sonra da yakıtının bittiği tahmin edilene kadar Hint Okyanusu üzerinde ilerledi. Bugüne kadar yapılan en büyük ve en masraflı arama operasyonu dört yıl sürdü ancak kayıp uçağın izine rastlanamadı. Binlerce oşinograf, havacılık mühendisi ve amatör dedektif, uçuştan elde edilen bölük pörçük verileri inceleyerek yolculuğun nerede sona erdiğini hesaplamaya çalıştı. Uçakta bulunanların aileleri için son 10 yıl, MH370'e tam olarak ne olduğunu ve neden olduğunu anlama ve arama çalışmalarını sürdürme mücadelesiyle geçti.

66717d0a5a126249b4092201.jpg


SİNYAL UMUT IŞIĞI OLDU


The Telegraph gazetesinin bildirdiği üzere, İngiliz bilim insanları, kayıp MH370 sefer sayılı uçuşun gizemini çözmeye yardımcı olabilecek bir sinyal tespit etti.

Galler'de bulunan Cardiff Üniversitesi'nden araştırmacılar, Malezya'dan Çin'e gitmek üzere kalkan MH370 sefer sayılı Malezya Havayolları uçağının kaybolduğu gün olan 8 Mart 2014'te Hint Okyanusu'ndaki su altı mikrofonları aracılığıyla kaydedilmiş bazı sinyaller keşfetmeyi başardı.

Uçağın düştüğü tahmin edilen saatlerde kaydedilen altı saniyelik sesin, enkazın bulunduğu noktayı tespit edilmesine yardım edebileceğini aktaran araştırmacılar, saniyede 200 metre düşen 200 tonluk bir uçağın küçük bir depreme eşdeğer kinetik enerji ortaya çıkarabileceğini kaydetti. Bu seviyede kinetik enerjinin binlerce kilometre uzaklıktaki su altı mikrofonlarıyla kaydedilebileceğini belirten araştırmacılar, bölgede bulunan iki su altı dinleme istasyonuna işaret etti.

66717ce85a126249b40921ff.jpg


'SORU İŞARETLERİNE YOL AÇTI'


Araştırmacılar, Birleşmiş Milletler'in Kapsamlı Nükleer Deneme Yasağı Anlaşması'nı denetlemek amacıyla bir gözetim merkezi olarak kurulan iki istasyonun İngiliz denizaşırı topraklarından Diego Garcia Adası ile Avustralya'nın Cape Leeuwin bölgesinde bulunduğunu bildirdi.

Cardiff Üniversitesi'nden matematikçi ve mühendis Doktor Üsame Kadri, sinyallerin birkaç dakikada ulaşabileceği iki dinleme noktasından Cape Leeuwin'in belirtilen saatlerde bir kayıt yaptığını, fakat Diego Costa'da kayıt bulunamadığını söyledi.

Bu durumun, sesin kaynağıyla ilgili soru işaretlerine yol açtığının altını çizen Kadri, benzer enerji çıkaracak patlamalarla bölgede bir sinyal tatbikatı yapılabileceğini söyledi.

AYNI TEKNOLOJİ KAYIP DENİZALTIYI DA BULDU


Kadri, tatbikat sonucunda benzer bir sinyal ölçümü kaydedilirse bu durumun kayıp uçağın yerini tam olarak göstereceğini, sinyallerin alakasız olması halinde ise, arama alanı ve tahmini düşüş saatinin yeniden değerlendirilebileceğini aktardı vegeçmişte bir Arjantin denizaltısının bu teknoloji sayesinde bulunduğunu da hatırlattı.

Okyanuslarda yaşanan kazalara müdahalede bu teknolojinin kullanımı üzerine çalışma yürüttüklerinin altını çizen Kadri, "Ne yazık ki kayıp uçak için yeni bir arama başlatmak için gereken kesinliğe sahip bir sinyal bulamadık. Ancak öneriler yetkililer tarafından takip edilirse gözlemlenen sinyallerin alakalı olma durumu değerlendirebilir ve potansiyel olarak kayıp Malezya uçağının konumuna ışık tutabiliriz" diyerek sözlerini sürdürdü.
 
Üst
AdBlock Algılandı

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Tabii ki, reklam engelleme yazılımı, reklamları engellemede harika bir iş çıkarır, ancak aynı zamanda web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi için lütfen AdBlocker'ınızı devre dışı bırakın.

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler