Neler yeni
Kamu, Memurlar Dünyası, Son Dakika Haberler | Hizmetliler.Com.Tr

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek ve kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

Haber MasterChef İskenderun tarifi! Mehmet Şef'in İskenderun yemeği nasıl yapılır?

hizmetli

Administrator
Yönetici
Katılım
15 Eyl 2022
Mesajlar
25,292
Tepkime puanı
5
Puanları
38
639f744586b244147479b4cd.jpg

Tarhana tozu

Tarhana ve nişastayı su ile hamur haline gelene kadar karıştırın. Karışımı, fırın tepsisine pişirme kağıdı serdikte sonra ince bir şekilde dökün. 180 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın, blendır ile çekerek toz haline getirin.

Kajları aynı sıcak fırında 5 dakika boyunca kavrulması için bekletin.

Zencefilli pembe mayonez

İnce kesilmiş pancarı rengini vermesi için suyun içinde kaynatın. Pancarın rengini alan suyu süzüp kenara alın. Rende zencefili, pancar suyu, üzüm sirkesi, su, toz şeker ve tuzun içerisinde lezzetlenmesi için bekletin. Süzgeç yardımıyla alın. Taze zencefil turşusu ve daha önceden hazırlanan mayonezin yarısını blendırdan geçirin.

Bottarga mayonez

Bottargayı ince rende ile rendeleyin ve kalan mayonez ile karıştırın.

siyah mürekkep tuil

Siyah mürekkep, un, su ve ayçiçek yağını akışkan bir hamur elde edene kadar karıştırın. Isıtılmış teflon tava üzerine bir kepçe miktarından dökün. Hamurda gözenekler oluşup sertleşene kadar bekleyin ve spatula yardımı ile peçete üzerine çıkarın.

Karideslerin kuyrukları üzerinde kalacak şekilde ayıklayıp içini temizleyin. Üzerine kızdırdığınız sade yağı kepçe ile dökerek karidesleri pişirin.

Ayrı bir yerde zeytinyağı, portakal, limon, lime suyu, rende lime kabuğu, sarımsak, tarhun, fesleğen, pirinç sirkesi, tuz ve toz şekeri karıştırarak asidik bir sos elde edin. Kereviz sapını blanch ettikten sonra 10 dakika bu sosun içerisinde bekletin.

Sade yağ ile pişen karideslerinizi de bu sosun içerisine atarak lezzetlenmesi için dinlendirin.

Bıldırcın yumurtasını kaynayan suda 4 dakika haşlayın

Edamame fasülyesini 3 dakika boyunca haşlayın ve kabuklarını ayırın.

Sunum:

Karidesleri ve kereviz sapını lezzetlenmesi için bekletilen karışımdan çıkarın. Hazırlanan tarhana tozunu tabağa koyun, üzerine soyulmuş bıldırcın yumurtalarını yerleştirin. Kalan malzemeleri kombinasyon oluşturacak şekilde tabak üzerine yerleştirin. Bottarga rendeleyip servis edin.
 
Üst
AdBlock Algılandı

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Tabii ki, reklam engelleme yazılımı, reklamları engellemede harika bir iş çıkarır, ancak aynı zamanda web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi için lütfen AdBlocker'ınızı devre dışı bırakın.

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler