Neler yeni
Kamu, Memurlar Dünyası, Son Dakika Haberler | Hizmetliler.Com.Tr

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek ve kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

Haber Mısır Yağı Nasıl Yapılır Ve Nerelerde Kullanılır?

hizmetli

Administrator
Yönetici
Katılım
15 Eyl 2022
Mesajlar
25,292
Tepkime puanı
5
Puanları
38
61262fda86b2451fecc0a17b.jpg

Mısır yağı, diğer yağların aksine içinde bol miktarda serbest fitosterol (bitki sterolleri) ve çoklu doymamış yağ asidi bulunur. Bu da mısır yağının pek çok yağ çeşidine göre daha besleyici, doğal ve sağlıklı olmasını sağlar.

Mısır Yağı Nasıl Yapılır?

Mısır yağı, mısır tanelerinin yağının çıkarılması ile elde edilen sıvı bir yağ çeşididir. Ayıklanıp temizlenen mısır tohumlarının özel solüsyonlarla ve aletlerle ezilmesi sonucunda yağlarının çıkarılması sonucunda oluşur. Bu işlemler sonucunda sofrada kullanılmaya hazır bir yağ halini alır.

Mısır Yağı Nerelerde Kullanılır?

Mısır yağı, 235 dereceye kadar ısıya dayanıklı, okside olmayan ve yanmayan bir yağ çeşididir. Bu nedenle de genellikle kızartmalarda kullanılır. Soğuk tüketilen yemekler için uygun bir yağ çeşidi değildir. Fakat sıcak yemeklerin ve salataların içinde de kullanılabilir. Mısır yağının, evlerde kullanılmasının yanı sıra margarin ve mayonez üretiminde ve bazı sosların içine tat vermesi için de kullanılabilir. Mısır yağı, gıda sektörünün dışında da kullanılan bir yağ çeşididir. Makine yağlarının içinde, reçine ve plastik üretiminde, kremlerde, sabun üretiminde, bazı böcek ilaçlarında, boya, mürekkep ve tekstil boyaması gibi çeşitli alanlarda da sıkça kullanılır.
 
Üst
AdBlock Algılandı

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Tabii ki, reklam engelleme yazılımı, reklamları engellemede harika bir iş çıkarır, ancak aynı zamanda web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi için lütfen AdBlocker'ınızı devre dışı bırakın.

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler