Neler yeni
Kamu, Memurlar Dünyası, Son Dakika Haberler | Hizmetliler.Com.Tr

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek ve kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

Haber Myanmar cuntasından, sosyal medyada direniş paylaşımlarını beğenenlere hapis tehdidi

hizmetli

Administrator
Yönetici
Katılım
15 Eyl 2022
Mesajlar
25,292
Tepkime puanı
5
Puanları
38
632aee6f86b24a59a4023dae.jpg

Açıklamada direniş hareketinin gönderilerini paylaşma gibi sosyal medya faaliyetlerini gerçekleştirenlerin 10 yıla kadar hapisle cezalandırılabileceği belirtildi.

Cuntanın enformasyon bakanı ve sözcüsü Zaw Min Tin, "teröristlerin" ordu yönetimindeki ülkede istikrarı bozmak amacıyla yürüttükleri kampanyada masum insanları öldürmek için kaynak aradığını söyleyerek, onları halka açık platformlarda destekleyenlere sert karşılık verileceğini sözlerine ekledi.

Ulusal Birlik Hükümeti'ni (NUG) veya silahlı kuruluşu Halk Savunma Güçleri'ni (PDF) sosyal medyada desteklemek, üç ila 10 yıl hapis cezasına sebep olabilir. Cunta sözcüsü, direniş hareketine düşük miktarlarda bile maddi destek verenlerin daha da kötü sonuçlarla karşılaşacağı uyarısını yaptı.
Güneydoğu Asya ülkesi, askeri yetkililerin yönetimi ele geçirdiği geçen yılın başlarından bu yana siyasi istikrarsızlık ve şiddetle boğuşuyor.

Cunta sözcüsü, televizyonda yayımlanan basın açıklamasında, "Teröristlere para bağışlar ya da eylemlerini desteklerseniz daha ağır cezalarla karşılaşırsınız. Bunu masum sivilleri korumak için yapıyoruz" dedi.

Bakan ayrıca basın açıklaması sırasında, direniş gruplarına yardım etme eylemlerine ilişkin cezaları detaylandırdı.

Myanmar ordusunun şubatta iktidarı seçilmiş hükümetin elinden almasının ardından ülke, bazı BM uzmanlarının iç savaş olarak tanımladığı duruma düştü.

Darbenin ardından aktivistler, gazeteciler ve eski politikacılar gibi ordu muhalifleri, seslerini daha geniş çapta duyurabilmek için sosyal medya platformlarını kullanıyor.

Bazı yurttaş gazeteciler de düzenlenen protestolar ve ordunun yaptığı iddia edilen zulümlerin görüntülerini sık sık yayımlamaya yöneldi.

BM'nin tahminlerine göre Myanmar nüfusunun dörtte biri olan toplam 14,4 milyon kişi, iç krizde yerinden edilmelerinin ardından insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

Askeri yetkililerin kontrol ettiği cunta yönetimi, askeri darbeden bu yana muhaliflere uyguladığı baskı çerçevesinde, BM tarafından toplu katliamlar düzenlemek ve insanlık suçları işlemekle suçlanıyor.

Ülkedeki binlerce kişi hapsedildi ve birçoğu da gizli yargılamalar sonucu mahkum oldu.

Ülkenin demokratik yollarla seçilmiş eski lideri seçimde sahtekarlık yaptığı iddiasıyla, ağır işlerde çalıştırılacağı üç yıl da dahil olmak üzere toplam 20 yıl hapis cezası aldı.

Yönetim, milis gruplarının saldırılarına yardım sağladıkları iddiasıyla 4 demokrasi aktivistini de idam etti.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin geçen hafta yayımladığı rapora göre, yetkililer cuntanın ülkeyi anlamlı ve sürdürülebilir bir şekilde yönetemediğini veya "finans sektöründeki derin krizi" çözemediğini belirterek, ordunun daha fazla tecrit edilmesini istedi.

Kaynak: Independent Türkçe
 
Üst
AdBlock Algılandı

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Tabii ki, reklam engelleme yazılımı, reklamları engellemede harika bir iş çıkarır, ancak aynı zamanda web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi için lütfen AdBlocker'ınızı devre dışı bırakın.

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler