Neler yeni
Kamu, Memurlar Dünyası, Son Dakika Haberler | Hizmetliler.Com.Tr

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek ve kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

Haber Süt yerine bunu koyduğunuzda kekin kabarması asla durmuyor: Puf puf keklerin sırrıymış...

hizmetli

Administrator
Yönetici
Katılım
15 Eyl 2022
Mesajlar
25,292
Tepkime puanı
5
Puanları
38
652904eb86b2470920b1d1b6.jpg

Kekininiz istediğiniz gibi kabarmıyorsa kullandığınız malzemeleri değiştirmenizde fayda var. İşte size sıradanlıktan uzak, süt yerine kullanılan bir özel tarifle kekinizi kabartabilirsiniz. Bu kek tarifi, süt yerine başka bir malzeme kullanarak kekinizin kabarmasını şaşırtıcı bir şekilde artırır. Kekinizi hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemelere ve adımlara bir göz atalım.

Puf puf kabaran kekin sırrı

Puf puf kek yapmanın sırrı sütün yerine koyacağınız malzemede saklı. Süt yerine yoğurt kullanarak kekinizin kabarmasını artırabilirsiniz.

Kek tarifi

Malzemeler


2 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvı yağ

3 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket şekerli vanilin

1 çay kaşığı limon rendesi (isteğe bağlı)

Yarım çay kaşığı tuz

652904d786b2470920b1d1af.jpg


Adımlar:

Fırını 180 dereceye (fanlı fırınlarda 160 derece) ısıtın ve kek kalıbınızı yağlayın veya yağlı kağıtla kaplayın.

Geniş bir karıştırma kabında, yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpın. Şeker eriyip karışım hafifçe beyazlaşana kadar çırpmaya devam edin.

Sıvı yağı, yoğurdu ve şekerli vanilini ekleyin ve karışımı iyice karıştırın.

Ayrı bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.

Kuru malzemeleri sıvı karışıma yavaşça ekleyin ve karışımı sadece iyice karışana kadar karıştırın. Fazla karıştırmamaya özen gösterin.

İsteğe bağlı olarak limon rendesini ekleyin ve karışıma katkıda bulunması için hafifçe karıştırın.

Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış veya yağlı kağıtla kaplanmış kalıba dökün.

Fırına verin ve yaklaşık 30-35 dakika boyunca veya kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Fırından çıkan keki soğumaya bırakın ve ardından dilimleyerek servis yapın.



Türklerin koz helvası Avrupalıların nugası: Tam kıvamında koz helvası tarifi
Karadeniz’in özel lezzetlerinden Pepeçura tarifi: İçine bir bardak koyunca kıvamı tam tutuyor
Cam yağdanlıkları tertemiz yapan formül! Yapış yapış olmuş yağları eritiyor
 
Üst
AdBlock Algılandı

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Tabii ki, reklam engelleme yazılımı, reklamları engellemede harika bir iş çıkarır, ancak aynı zamanda web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi için lütfen AdBlocker'ınızı devre dışı bırakın.

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler