Neler yeni
Kamu, Memurlar Dünyası, Son Dakika Haberler | Hizmetliler.Com.Tr

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek ve kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

Haber Taş kadayıf nasıl yapılır? İşte taş kadayıf malzemeleri ve tarifi...

hizmetli

Administrator
Yönetici
Katılım
15 Eyl 2022
Mesajlar
25,292
Tepkime puanı
5
Puanları
38
61811dc986b2451884510ee3.jpg

Masterchef Türkiye yeni bölümleri ile izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Masterchef'in yeni bölüm fragmanında taş kadayıf dikkat çekti. Taş kadayıfın malzemeleri ve tarifi araştırılıyor. Peki taş kadayıf nasıl yapılır?

TAŞ KADAYIF MALZEMELERİ

Hamuru için:


1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

İçi için:

150 gram iri kıyılmış ceviz içi

Kızartmak için:

3/4 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

2,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Çeyrek limonun suyu

TAŞ KADAYIF NASIL YAPILIR?

Taş kadayıf için ilk olarak şerbeti yaparak başlayabilirsiniz Su ve şekeri bir tencerede iyice karıştırıp ocağa alın.Kaynayana kadar pişin. Kaynamaya başladığında altını kısıp 10 dakika da böyle pişirin. u sürenin sonunda limon suyunu ilave edin. 5 dakika da koyulaşması için kaynatıp altını kapatın.Oda sıcaklığında ılınmasını beklediğiniz şerbeti soğuması için buzdolabına kaldırın.

Ilık süt, su, şeker, tuz ve kuru mayayı derin bir kasede karıştırın. Unu da ekleyip mikserle 5 dakika kadar çırpın. Karışımın üzerini streç filmle örtüp 30 dakika kadar mayalanmasını bekleyin. Kabaran hamuru yağsız tavaya pancake pişirir gibi kepçeyle aktarın. Hamurların sadece bir tarafını pişirin ve tavadan alın. Üstü kuruyana kadar pişirdiğiniz hamurları kenara alın. Pişirmediğiniz tarafına ceviz koyup D harfi şeklinde kapatın. Kenarlarını sıkıca bastırın. Arzu ederseniz hamurları yumurtaya bulayın ve bol miktarda kızgın ayçiçeği yağında kızartın.

Yağdan çıkardığınız hamurları hemen soğumuş şerbete atın.

10 dakika şerbette beklettiğiniz tatlılarınızı alıp, Antep fıstığı ve kaymakla servis edin. Afiyet olsun…
 
Üst
AdBlock Algılandı

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Tabii ki, reklam engelleme yazılımı, reklamları engellemede harika bir iş çıkarır, ancak aynı zamanda web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi için lütfen AdBlocker'ınızı devre dışı bırakın.

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler